Novi most čez Ljubljanico: ŽITNI MOST

25.08.2010 ob 11:02

Čez Ljubljanico so postavili še en most, ki povezuje Poljanski nasip in Petkovškovo nabrežje. Most so slavnostno otvorili včeraj.


Arhitekt Boris Podrecca:

“Zgrajen v času župana Zorana Jankovića” – mini spomenik?

Direktor Primorja Dušan Črnigoj:

Župan Zoran Janković:

Plačnik Jože Anderlič:

Marta Kos:

Podrecca in Koželj:

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev na “Novi most čez Ljubljanico: ŽITNI MOST”

 1. Pris Pris pravi:

  Mesarski most mi je sicer bolj všeč, vseeno pa gre za še eno dobro mestno pridobitev. Fajn fotke.

  Hehe, Zoki mi na predzadnji fotki deluje malce zaskrbljeno. :D

 2. Rado Rado pravi:

  He, he, smo pa postali razvajeni.
  Včasih je zadostovalo, da si prišel z enega brega na drugi breg.
  No zdaj to ni več dovolj. Most nam mora biti za povrh še všeč.
  :-)

 3. nevenka nevenka pravi:

  Dobro Rado, da nisi napisal, da bi moral biti dvižni, da bi se lahko branili pred Turki.

 4. NoMercy pravi:

  Me zanima, če se bodo tega mostu (privatna donacija!) “pizdulerji” izogibali ali jih bo motilo samo to, da jim omogoča najkrajšo pot med dvema točkama :mrgreen:

  Benetke – Amsterdam – Ljubljana -> mostišča sveta :P

 5. Snowblind Snowblind pravi:

  Tale jože zgleda kot Ekrem Jevrić gospoda!

 6. Marko pravi:

  Oversharp – nepotrebno in grdo

 7. Marko pravi:

  Drugače pa so fotke ok

 8. NN pravi:

  Ljudje, samo ne pozabiti, da to vse stane in da je Ljubljana zadolžena čez glavo. Naj vas “pridobitve” in “lepo mesto” ne uspavajo. Tudi Jože Anderlič ni mostu poklonil kar tako. Brez skrbi bo (je) kje drugje dobil povrnjeno, seveda plačano z javnim denarjem. Poglejte na položnice, pa vam bo vse skupaj precej bolj jasno. V tem mandatu se je uresničila parola “iz ene skrajnosti v drugo”. Od tega, ko se ni v Ljubljani naredilo nič, se je sedaj v Ljubljani delalo in spreminjalo preko zmožnosti. Ne ena, ne druga skrajnost nista pravi stvari. Vprašanje je, kaj bi naredili drugi, vendar pa reči “zdajšnji župan je vsaj nekaj naredil; kaj so pa drugi naredili?” ne zdrži trezne presoje. Poskusite z družinskim proračunom gospodariti tako, kot se v tem primeru gospodari z javnim denarjem. Ne vem, kako dolgo bi zdržali.

 9. Pris Pris pravi:

  NN, Mestna občina Ljubljana ni zadolžena “čez glavo”. Njen dolg je povsem znotraj zakonskih okvirov, za razliko od nekaterih drugih občin. Je pa res, da se je v Zokijevem mandatu dolg povečal. In če že primerjaš z družinskim proračunom – mnogi vzamejo kredit za stanovanje za 20-30 let in ta strošek pomeni precejšen del njihovih mesečnih finančnih obveznosti. Krediti niso nič nenavadnega ali celo spornega, poslužujejo se jih povsod. Če bi bil minus tak, da ga MOL ne bi mogla odplačevati, potem bi bila kriza, ampak zaenkrat to še ni problem. Raje vidim, da imamo nove pridobitve mesta že danes (in v okviru enega mandata), kot pa da se naslednjih 20 let postopoma gradi nekaj brez cilja in po možnosti pod štirimi različnimi župani, brez neke konsistentnosti pri projektih. Marsikaj, kar je naredil Zoki, je bilo preprosto povedano nujno. Strinjam se, da bi lahko bilo ceneje in bolj transparentno, ampak meni je to še vedno boljša alternativa temu, da s primerljivim proračunom ne narediš praktično nič. (Kajne, Vika in Danica?)

 10. anton potočnik pravi:

  Se strinjam z gradnjo, vprašanje pa je, če je donator res tako ljubeč človek, ki bo kar podaril nek objekt mestu( ki bo vsekakor koristil vsem meščanom in obiskovalcem Ljubljane) ali pa bo račun mestu izstavil v neki drugi obliki (Kolizej ???)
  res pa se je v zadnjem mandatu v Ljubljani veliko zgradilo, kar bomo vsi koristili pa čeprav morda ni bilo vse po predpisih. Te pa itak vsi kršimo, če dobimo priliko- pozdrav A.P

 11. Mirella Cagliari pravi:

  Most je res lep,toda problem je v finačnem stanju družbe.Bodo ljubljančani lahko kar iz več mostov skakali ko nebo imeli več kaj jetsi in se v lkaj ogrniti.Tam blizu pošte,je živel pod betonom invalid v vozičku,strašno so ga preganjali.Kaj bodo pa v takih primerih.Že lepo mostovi,jankovićevi spomeniki,toda tudi človeško življenje je nekaj vredno. Kaj pa veš kdo je oni in kje in zakaj se je boril? jaz pa vem?

 12. chef chef pravi:

  Ampak s temle kamnom o zaslugah pa pretiravajo.

 13. Bruh pravi:

  wtf… kak je loh v čast njemu zgrajen? A je arhitekt plaču za most? Ne iz našega dnarja si ga je postavu…
  bruh

 14. Miki pravi:

  “Bruh” ti pa res neznaš stvar prebrat,piše v času ne pa v čast,pa ni iz našga dnarja ampak je most plačal g. Anderlič,ki ga podarja mestu Ljubljana!!!
  Zgleda boš mogu po očala :) ))

 15. dnzvr. pravi:

  ceki? mestni piskač?

 16. Mirko pravi:

  Iz čigavega denarja je pa g. Anderlič dobil sredstva za most? Stvar kot je zastonj kosilo ne obstaja.

 17. Biba pravi:

  Mirko, si ti resen? :lol:

 18. Tomas pravi:

  meni tudi tisti kamen spomeniški ne deluje najbolj higienično. Morebiti bi se dalo z kakšno ploščico to bolj diskretno urediti…ampak kaj čmo – jara gospoda. :)

 19. Maj pravi:

  Vsak most je vedno dobrodošel, na mestu kjer je bo zelo uporaben in ogromno dijakom bo naredil veliko bližnjico od šole do avtobusne postaje,…

  Če bo Janković tudi v naslednjem mandatu toliko naredil ga bomo zlahka postavili ob bok Ivanu Hribarju, ki je edini pred Jankovićem tudi naredil ogromno-vmes je pa Ljubljana bolj kot ne spala.

  Anderlič bo imel pa zaradi te donacije kakšno oviro manj pri gradnji novega Kolizeja, ki upam, da se bo že čimprej začela saj tisti del mesta res dela sramoto Ljubljani.

 20. Joe I. Hall pravi:

  Trije ogrevaniBrv na Špici. Brv prek Gruberjevega kanala so odprli maja lani. Stala je 1,3 milijona evrov. Mesarski most. Most med Plečnikovo tržnico in Petkovškovim nabrežjem so odprli julija. Pogodbena vrednost del je bila 2,93 milijona evrov, dejanska pa zaradi zamude pri gradnji za okoli milijon evrov manjša. Žitni most. Povezuje Petkovškovo nabrežje in Poljanski nasip, odprli so ga avgusta. Doniralo ga je podjetje Mons Jožeta Anderliča.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !